RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зеленський відреагував на загибель українських військових на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смертельний обстріл українських військових бойовиками на Донбасі, в результаті якого загинули четверо бійців Збройних сил (ЗСУ).

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Хлібне перемир'я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир'я, але і переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне до миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче", - зазначив Зеленський.

Глава держави закликав лідерів країн-учасниць нормандського переговорного формату - президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Росії Володимира Путіна - як можна швидше зібратися для відновлення переговорів.

"Мої щирі співчуття сім'ям загиблих героїв. Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових", - підкреслив президент.

Як повідомляв "Апостроф", четверо українських бійців морської піхоти, про смерть яких стало відомо у вівторок, 6 серпня, загинули на Донбасі, під Павлополем, від прямого влучення російського снаряду.