RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вода йде: опубліковані свіжі фото катастрофи на озері Світязь

Легендарна природна пам'ятка України - озеро Світязь у Волинській області, катастрофічно обміліло, місцеві та туристи б'ють на сполох.

Про це у себе на сторінці в Facebook написала журналістка Наталія Ціжман.

За її інформацією, аналогічна ситуація тут спостерігалася більш 40 років тому, тоді причиною стала аномальна для цих місць спека і відсутність опадів протягом довгого часу.

"Озеро Світязь обміліло. Старожили, які працюють тут на базах відпочинку, розповідають, що аналогічна ситуація була в 1975 році. Тоді причиною була спека і відсутність дощів ... А тепер? Цього року теж дощів не було", - пише журналістка.

Вона зазначила, що причиною можуть бути гірничо-рудні розробки в Білорусі, і в такому випадку ситуація може бути дуже серйозною - озеро просто може зникнути, вода піде під землю на певному етапі розкопок.

"Істинну причину дізнаємося в наступному році, якщо Світязь не заповниться, значить винна не природа, а звичайна людська недбалість. Зокрема, експерти пишуть про те, що Волинське море міліє в результаті розробки в Білорусі Хотиславського кар'єру", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в окупованому бойовиками Донецьку в річці Кальміус з невідомої причини загинула майже вся риба.