RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Натівські кулі з кермом: в мережі висміяли фейк про обстріл ЗСУ школи на Донбасі

Російські пропагандисти на Донбасі запустили фейк про те, що нібито військовослужбовці ЗСУ обстріляли школу на окупованій території в місті Горлівка. Експерти вказали на один важливий момент - між школою і позиціями українських військових є величезний залізничний насип, який снаряди і кулі не могли подолати.

Про це повідомляється в публікації користувача Е3 Awacs в Twitter.

Він опублікував карту місцевості, де чітко видно "перешкоди" на шляху руху куль.

"Все добре в поясненні орків, як в школу на Бессарабці потрапляють кулі з Майорську. Одне тільки незрозуміло: як вони долають залізничний насип і густу лісосмугу", - зазначив користувач.

Користувачі в коментарях під публікацією пожартували, що можливо українські військовослужбовці скористалися спеціальними кулями НАТО, які огинають перешкоди. Також була опублікована схема польоту, яка вказує, що кучність стрільби мала бути надзвичайно висока, щоб з такої відстані потрапити саме в один об'єкт. Тобто в теорії, як і на практиці, такого обстрілу не могло бути апріорі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на окупованих територіях Донбасу пропагандисти запустили фейк про те, що нібито президент Володимир Зеленський прийняв рішення розпустити Сили спеціальних операцій ЗСУ.