RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися несподівані подробиці про українського в'язня Кремля з Криму

Українського політичного в'язня Володимира Балуха, затриманого в окупованому Криму, перевезли з колонії №4 міста Торжок в Москву.

Про це повідомила пресу адвокат ув'язненого Ольга Дінзе, передають "Крим.Реалії".

Вона зазначила, що ніяких відомостей щодо точного місця розташування українця російські правоохоронці не надали. Інформацію про перевезення повідомила сестра Володимира Балуха.

"Нами було встановлено, що його вивезли до Москви в Слідчий ізолятор № 2. Однак не зрозуміло, в який саме. Або це "Лефортово", або це "Бутирка". Більше ніяких відомостей нам не повідомляли. Мені стало про це відомо вранці від сестри, до якої повернувся лист. Потім ми уточнили інформацію і нам адміністрація колонії сказала, що його дійсно етапували в слідчий ізолятор ", - повідомила адвокат.

У ФСВП РФ по Тверській області, де українець відбував термін за сфабрикованою справою, журналістам не стали коментувати вказану інформацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокати повідомляли, що Володимира Балуха намагаються "зламати" в російській в'язниці, регулярно розміщуючи в штрафний ізолятор.

Українець був затриманий у себе вдома в Криму, окупанти в ході обшуку підкинули йому на горище зброю. До цього Володимир Балух вивішував на своєму будинку український прапор і відкрито демонстрував патріотичну позицію.