RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загадкова втеча "наркокороля" від СБУ: з'явилися заяви спецслужби і прикордонників

У Державній прикордонній службі спростовують відомості про свою причетність до зникнення засновника мережі торгівлі каннабісом з Ізраїлю Амоса Дов Сілвера, представники служби стверджують, що злочинець втік, коли перебував під моніторингом співробітників СБУ.

Про це заявив прес-секретар ДПСУ Андрій Демченко для видання "Укрінформ".

Він зазначив, що раніше опубліковані відомості, нібито Сілвер зник в аеропорту при проходженні контролю, не відповідають дійсності.

"На лінії паспортного контролю даної особи не було. Мережа магазинів Duty Free знаходиться за лінією паспортного контролю. В який момент дана особа зникла з аеропорту "Бориспіль" - прикордонникам невідомо", - сказав він.

У той же час в самій Службі безпеки України розповіли про заходи щодо співробітників, які перевозили злочинця до літака, а також заявили, що зайняті розшуком і затриманням ізраїльського "наркобарона".

"Співробітники служби, що відповідають за виконання цих заходів, відсторонені від виконання службових обов'язків на час перевірки. Представники СБУ, які безпосередньо брали участь у процедурі екстрадиції, поки надають пояснення Управлінню внутрішньої безпеки СБ України. Оперативні підрозділи української спецслужби проводять роботу щодо розшуку та затриманню іноземного громадянина", - йдеться в заяві.

Користувачі мережі в коментарях під заявою СБУ висловили свої думки щодо ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ізраїльські ЗМІ повідомили, що в аеропорту "Бориспіль" в Києві при екстрадиції співробітниками СБУ зник відомий торговець марихуаною Амос Дов Сілвер.