RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українка потрапила в лікарню з сальмонельозом після вживання курятини відомої марки

У Києві місцева жителька Олена Карпенко потрапила до лікарні після вживання курятини торгової марки "Епікур".

Про це повідомляє видання Інформатор.

У неї був діагностований сальмонельоз середнього ступеня тяжкості.

Жінка поскаржилася на те, що сталося, виробнику курятини. Вона опублікувала діагноз на сторінці Epikur, проте вибачень або компенсації їй надано не було. Зазначається, що історія з постраждалою сталася в кінці липня, а після цього в пресі з'явилися результати дослідження курячого філе "Епікур", підтвердивши наявність сальмонели в їх продукції.

Дівчина повідомила, що після вживання курячого м'яса 6 днів провела в стаціонарі і побажала цього службі контролю компанії.

"Не знаю, що у вас там за органіка, що за натуральність. Але дуже хочеться, щоб вся ваша служба контролю безпеки готового продукту відчула весь спектр, який викликає сальмонельоз", - підкреслила Карпенко.

Представники торгової марки спробували вказати, що причиною захворювання могли стати інші продукти. Вони запевняли, що курятиною "Епікур" просто неможливо отруїтися, оскільки вона "перевіряється в сертифікованих державних лабораторіях". Сама потерпіла відповіла, що ніякої іншої м'ясної продукції вона не купувала.

Раніше з'явилися результати дослідження продукції ТМ "Епікур". Зовні вона виглядала як придатний продукт, з характерним запахом свіжого м'яса. Але через добу продукт почав псуватися і виділяти кислуватий запах. Також м'ясо виявилося зовсім не відповідає стандартам.

Журналісти уточнили, що якщо в продукті вміст МАФАМ перевищує норму, то це може в рівній мірі свідчити як про порушення санітарних умов на виробництві, так і порушення технології.

Виробник спростував результати дослідження і своєї провини не визнав.

Виробляє курятину "Епікур" Володимир-Волинська птахофабрика. Офіційні прес-релізи компанії говорять, що курятина "Епікур" продається в супермаркетах "Фуршет", "Ашан", "Метро", "Мегамаркет", "Велика Кишеня", "Фора", Novus і т.д.