RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Це не можна пояснити словами: з'явилася сильна розповідь про Марш захисників у Києві

В інтернеті оприлюднили сильну розповідь про Марш захисників у Києві, який відбувся в суботу, 24 серпня, в День Незалежності України.

Про атмосферу на заході розповів на своїй сторінці в Facebook ветеран АТО і волонтер Олег Болдирєв (Мартін Брест).

"Я бачив це на власні очі. Люди, які не розмовляли роками, - йшли в одному Марші... Люди, яких я не знаю, підходили і обнімалися. Люди, які плакали. Люди, які зірвали голос, які не могли більше плескати і тільки посміхалися, дивлячись на нескінченну річку, що тече посеред величезного розпаленого міста. Люди. До біса людей", - зазначив він.

За словами Болдирєва, учасники Маршу посміхалися один одному, вибачалися, протискувалися, піднімали дітей, плескали один одного по плечу, ніхто не очікував такого.

"Я знову поринув у війну, я не пішов в коробці і спочатку пошкодував про це, а потім зрозумів - я плескаю і кричу "Дякую!" своїм побратимам, і мені, с*ка, є за що їм дякувати. Бо я бачив вас не з прапорами і в медалях - я бачив людей у курному степу і в важких броніках, у зимових посадках і з автоматами, в брудній формі, з втомленими очима, бачив їх - всі ці, с*ка, п'ять з половиною років... Спасибі, хлопці і дівчата. Побратими і посестри. ВВи навіть не розумієте, що ви зробили. І я, пробач, не зможу пояснити це словами. Тільки побачити. На власні очі", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", на Майдані Незалежності в Києві сталася кривава бійка через крики "Ганьба!" на адресу президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ, згідно з яким 29 серпня буде відзначатися День пам'яті захисників України, які загинули в боях під Іловайськом.