RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

На Землю обрушилася рекордна спека за всю історію: в ООН б'ють на сполох

У світі зафіксували рекордну спеку, через яку тануть льодовики, а рівень вуглекислого газу зростає.

Про це повідомляють на сайті ООН , посилаючись на слова генерального секретаря організації Антоніу Гутерріша.

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищого показника за всю історію. Такий рівень був 3,5 мільйона років тому, коли температура була значно вище.

Відзначають, що 2015-2019 роки стали найспекотнішими в історії. Зокрема, в 2019 році найспекотнішим був липень. В цей час в Гренландії розтануло 179 млрд тонн льоду.

У той же час в Сибіру, на Алясці і в Амазонії горять ліси. Це призвело до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

"Все, що відбувається - це надзвичайна кліматична ситуація. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні втримати підвищення температури в межах 1,5 градуса за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року", - заявив Гутерріш.

Він додав, що країнам потрібно докладати більше зусиль для подолання надзвичайного кліматичного стану і боротися зі змінами клімату за Паризькою угодою.

Як повідомляв "Апостроф", вчені виявили, що внаслідок підвищення рівня Світового океану відбудеться ряд еволюційних змін у живих організмів, зокрема, павуків.