RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Матері загиблих під Іловайськом бійців влаштували "криваву" акцію біля посольства РФ в Києві: фото

У середу, 28 серпня в Києві під посольством РФ пройшла акція матерів загиблих під Іловайськом українських військовослужбовців, в ній взяли участь кілька сотень людей.

Про це повідомляє в Twitter користувач Yeugen Solonyna з посиланням на фото з місця подій.

Учасники акції прийшли під посольство з плакатами, які засуджують РФ за агресію проти України, а також з фото своїх загиблих дітей і родичів. Матері військовослужбовців з поставленої біля посольства сцени закликали президента РФ Володимира Путіна забиратися з України, а також попросили підтримки у боротьбі проти агресора у всього цивілізованого світу.

"12 серпня 2014 мій син вступив в єдиноборство з російським Т-72. На своєму танку пішов на таран. Загинув. Я шукала свого сина в полоні. Три місяці провела в окупованих районах. Я сама бачила російські війська, що не ховаються ... Маю рішення суду, що мій син помер внаслідок російської агресії. Маю номер танка ворога. Це російський танк", - розповіла мати українського військового Артема Абрамовича.

Учасники акції пов'язали огорожу дипломатичного відомства РФ червоними кульками як символ крові українських воїнів. Також було підготовлено лист до світових лідерів з проханням не допустити повернення Росії та відновлення складу "Великої вісімки".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі були опубліковані нові докази військової агресії Росії проти України в 2014 році.