RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Криму в печері знайшли останки стародавніх вимерлих тварин: відео

В окупованому Криму в печері "Таврида" вчені виявили новий зал з вимерлою метровою змією і останками інших вимерлих тварин.

Про це пише російське видання ТАСС з посиланням на голову Ради Російського союзу спелеологів Геннадія Самохіна.

За його словами, нові "зали" - раніше невідомі ділянки печери, були виявлені ще в травні 2019 року. Їх планували досліджувати в кінці літа.

Самохін зазначив, що недосліджена ділянка виявилася всього 2,5 на 2 метри. Вчені виявили там останки тварин різних розмірів, а один зі скелетів, приблизно метр завдовжки, імовірно належав древній змії.

Останки мають намір перевезти до Кримського федерального університету окупантів для дослідження.

Також зазначається, що склад групи вчених поповнили мікробіологи з Уральського відділення РАН. Вони візьмуть проби для визначення віку знайдених останків. Попередньо вважають, що їм близько 5 млн років.

Влітку 2018 року на цьому ж місці були знайдені кістки дорослого мамонта і мамонтеня, гвинторогого барана, носорога Мірка і шаблезубої кішки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на березі Каховського водосховища студенти виявили три скам'янілих хребця хвостовій частині доісторичного кита цетотерія, що проживав на Землі з раннього міоцену до раннього пліоцену (9 мільйонів років тому).