RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Сущенко розповів про підступну зраду кума, який працював на ФСБ

Звільнений з російського полону журналіст Роман Сущенко розповів про обставини свого арешту, за його словами, він пережив зраду з боку родича.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

Так, він розповів про саму поїздку в російську столицю. Журналіст зазначив, що кум, у якого він хрестив дитину, запросив його на зустріч.

"Я поїхав до Москви по сімейних справах. Виникла термінова необхідність допомогти родичам. Після рішення частини проблем зустрівся зі старим знайомим. Він військовий, служив у внутрішніх військах, якого я знаю багато років. Зустрічалися на його прохання", - розповів він.

За словами екс-полоненого, кум йому дав диск нібито з фотографіями, який став головним доказом у сфабрикованій проти нього справі. Журналіст висловив свої спостереження, що операція з його затримання готувалася близько року.

"Як потім з'ясувалося, це була витончена, підступна і холоднокровна провокація під керівництвом спецслужб РФ. Під час зустрічі він підсунув мені диск під виглядом сімейних фото, які в ході слідства "перетворилися" на якісь секретні дані про навчання внутрішніх військ і озброєних сил РФ. Я зрозумів, що це було сплановано ... Не знаю, чому він так вчинив, можливо, "на гачку сидів". було помітно, що ця операція планувалася і впроваджувалася мінімум рік, а то й більше", - зауважив Сущенко.

Як повідомляв "Апостроф", 11 вересня, відбулося перше інтерв'ю звільненого з російського полону журналіста Романа Сущенко. 7 вересня журналіст повернувся в Україну з РФ в рамках обміну.