RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Яку військову допомогу Україна отримує від США: розкрито подробиці

Стало відомо, яку саме військову допомогу Україні отримує від США і західних партнерів.

Про це йдеться у відповіді "Апострофу" на запит до Міністерства оборони України, з проханням повідомити, яка саме військова допомога надходить в інтересах України.

Запит стосувався тільки надання обладнання. Відзначимо, що далеко не всі гроші йдуть на поставки матеріально-технічних засобів. Наприклад, з тих $250 млн, навколо яких розгорівся конфлікт, тільки $50 млн призначалися на "летальну зброю". Решта грошей повинні були піти на підготовку військовослужбовців, розвиток логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку частин української армії, і.т.д.

За даними Міноборони і Генерального штабу, США є найбільшим донором для України. З 2014 по 2019 рік Україна отримала з США обладнання на суму $376 млн. Серед них - засоби зв'язку і кібербезпеки, контрбатарейні РЛС, медичне обладнання, прилади нічного бачення, протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) Javelin, броньовані автомобілі HMMWV (відомі, як Hummer), два корабля типу Island, швидкохідні човни, а також різні запчастини.

"Допомога у вигляді коштів не надається, а надходить в рамках співпраці ЗСУ з країнами-партнерами виключно у вигляді майна та послуг", - уточнили в Головному управлінні військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Західний воєнторг: як США і інші країни допомагають Україні воювати з Росією.