RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Перелякані сепаратисти і відморозки з Росії: український санітар розповів про криваві бої на Донбасі

У мережі з'явилася розповідь учасника військової операції на Донбасі влітку 2014 року, коли добровольчі батальйони відвойовували окуповані населені пункти у російської армії та бойовиків.

Про ті події розповів боєць батальйону "Донбас" Сергій Міщенко в інтерв'ю "Цензор. НЕТ".

Так, за його словами, багато учасників військової операції були реальними добровольцями, оскільки перед основними подіями їм було дано вибір - вони могли покинути зону бойових дій і поїхати додому.

Також він розповів про зірвану окупантами спробу наступу на Іловайськ і про ліквідацію групи небезпечних російських найманців.

"15 серпня в роті закінчувалася ротація. Залишилася майже вся частина батальйону, яка брала участь в операції. 19 серпня вранці група розвідників вийшла в іншу частину міста, яка була під окупантами. У цій групі перебував і Семенченко. Його і ще кількох хлопців поранили, коли терористи почали насипати з АГС. Наша мета був відволікати, щоб батальйони "Азов" і "Дніпро-1", могли зайти з іншого боку. Однак вони до міста не дійшли. Не дивлячись на евакуацію Семена, ми продовжили штурм 19 августа ... Дві частини міста з'єднував місток. Ми постійно бігали через нього, хоча це місце прострілював снайпер. Нам назустріч вискочив автомобіль з російськими окупантами, з написом на борту "Отморозки". Цих виродків ми знищили", - розповів ветеран АТО

Через деякий час добровольчому батальйону "Донбас" довелося відступати з Іловайська, він так і не отримали підтримки. Йти доводилося під вогнем противника, при цьому той атакував важкою зброєю, а в українських бійців були лише автомати.

"Взяли в полон 8 терористів. Мені доручили переправити їх в тил. Якби вони розвернулися і намагалися мене знищити - я б програв. Я попередив полонених: хтось спіткнеться - відразу стріляю. Цей шлях в 250 метрів був небезпечний. Московський снайпер не давав проходу. Доставивши полонених, я повернувся до своїх побратимів. Ми йшли з тієї частини міста, де були окупанти. Нам не вдалося вибити їх, опір був неймовірним. Вороги стріляли з висоток, з усіх місць, де можна вести вогонь. Їм на допомогу приїхали БТР з піхотою, так званий батальйон "Схід". У нас була тільки стрілецька зброя. Командири розраховували на батальйони "Азов", "Дніпро" та їх техніку ", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше легендарний український танкіст, учасник АТО Євген Межевікіна "Адам" розповів, що довелося пережити захисникам України, відстоюючи ДАП.