RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Корупційний" флешмоб Зеленського показали кумедною карикатурою

Національне антикорупційне бюро України не розслідує будь-які корупційні злочини, тому, незважаючи на заклик президента Володимира Зеленського, при виявленні корупційного правопорушення дзвінок в бюро може не дати бажаного результату.

Про це повідомили в Раді громадського контролю НАБУ.

Також в Раді розповіли про можливі наслідки перевантаження гарячої лінії НАБУ після збільшення кількості заяв від громадян.

"Президент Володимир Зеленський опублікував відеозаклик дзвонити на гарячу лінію НАБУ з приводу всіх видів корупції. РГК зазначає: НАБУ не розслідує всі корупційні злочини. Детективи Бюро займаються кримінальними корупційними правопорушеннями, вчинені вищими посадовими особами ... Через неправдиву інформацію про повноваження Бюро гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками про порушення, які не є підслідними органу", - йдеться в заяві.

У Раді прогнозують посилення негативного ставлення до НАБУ через численні відмови у розслідуванні не підслідних бюро епізодів. Також президента Зеленського закликають розтлумачити сферу відповідальності НАБУ і сприяти в створенні загальної "гарячої лінії" для повідомлень про корупційні порушення.

У мережі вже висміяли заяву глави держави, яке ввело в оману населення щодо роботи НАБУ. Так політолог Олексій Голобуцький опублікував фотожабу, де на "гарячій лінії" бюро в жорсткій формі відмовляють у відкритті справи свідомому громадянину, який пішов по інструкції президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися нові фотожаби на президента України Володимира Зеленського в образі Володимира Ілліча Леніна.