RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Змінить світ назавжди: вчені зробили тривожну заяву про темпи глобального потепління

За останні кілька років піднявся рівень моря, пришвидшилось потепління планети та скоротились льодовики.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

22 вересня провідні вчені опублікували звіт із закликом до політичних лідерів протидіяти змінам клімату.

Звіт, упорядкований Всесвітньою метеорологічною організацією ООН, містить детальну інформацію про стан клімату і показує тенденції викидів і атмосферні концентрації основних парникових газів.

Крім того, у звіті наголосили на очевидному і дедалі більшому розриві між узгодженими цілями для подолання глобального потепління і реальністю.

Марш за клімат у Києві.

У звіті також йдеться про те, що до зростання середньої глобальної температури на 1,1 градуса Цельсія вище від до промислових (1850-1900 років) часів і на 0,2°C вище ніж у 2011-2015 роках призвело пришвидшення кліматичних змін. Зокрема вплинуло на танення льодовиків, підвищення рівня моря і погодні катаклізми.

Вчені зауважили, що негайно треба обмежити викиди вуглекислого газу в ключових галузях, таких як землекористування й енергетика, аби запобігти небезпечному підвищенню глобальної температури. Адже, це впливає на незворотні процеси на планеті.

Поза тим, минулого тижня у всьому світі відбувалися "кліматичні" страйки за ініціативою 16-річної шведської активістки Грети Тунберг. Мільйони людей у світі вийшли на вулиці з вимогою реальних дій від політиків і великих корпорацій для протидії кліматичним змінам.

Жителі столиці 20 вересня теж взяли участь у Міжнародному марші за клімат.

Читайте також матеріал "Апострофа": Одесу затопить, річки висохнуть, а ліси згорять: як зміни клімату знищують Україну.