RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бійці ЗСУ показали, як будуть "вибивати" ворога з окупованих територій: потужні фото

Гірські піхотинці української армії тренуються вибивати противника з окупованої території в рамках міжнародних навчань Rapid Trident-2019.

Про це повідомляє Міноборони.

На навчаннях бійці бригади ЗСУ повинні були швидко завдавати удар умовному противнику, який захопив частину української території й встиг закріпитися на ній. На підготовку дали добу. Керував військами Герой України полковник Василь Зубанич.

Командир бригади прийняв відповідні рішення для приховання пересувань підрозділів і розташування пунктів польового управління. Крім того, була введена система паролів та візуальних знаків для розпізнавання "свій-чужий".

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

За короткий термін бригада зуміла ретельно замаскувати основні вогневі позиції. Також була продумана і вміло проведена радіогра, яка мала на меті ввести противника в оману. Однак підлеглі Зубанича, мають великий бойовий досвід, тож вдало використовували свої переваги в бойовій злагодженості.

"Розвідка точно встановила, де є мінні поля, і в ніч перед настанням інженери гірничо-штурмової бригади зробили в них проходи й взяли їх під захист. Район зосередження і напрямок головного удару були ретельно замасковані. До самого останнього моменту навіть керівництво навчань не знало, з якої точки почне свій бойовий марш "Едельвейс" (гірничо-піхотна бригада) і це стало одним з вирішальних козирів гірських піхотинців. Декількома хвилями батальйони здійснили стрімкий марш і вдарили в слабкі місця противника. Після цього роти піхотинців провели зачистку території та взяли під контроль кордон ", - розповіли в Міноборони.

Чіткість і злагодженість воїнів відзначили і командування навчань, і зарубіжні гості, і партнери.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні пройшли випробування нових мобільних мінометів "БАРС", які надійдуть на озброєння ЗСУ.