RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Після загибелі сина на Донбасі взяла 5-річного сироту: фото і зворушлива розповідь українки

Після загибелі на Донбасі єдиного сина мати десантника Артема Стриженка всиновила хлопчика-сироту.

Про це повідомляє Армія Inform.

5-річного сироту та Тетяну Стриженку об’єднало нещастя. Адже, у липні 2014 року її син десантник у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади підписав контракт після строкової служби та одним із перших вирушив на Схід. Крім того, син Тетяни до останнього не розповідав, що перебуває у районі бойових дій. Одного дня пролунав дзвінок: "Ваш син загинув під час виконання бойового завдання у районі Лисичанська".

21 липня 2014 року, захищаючи рідну землю у складі штурмової групи зі знищення бойовиків, під час виконання бойового завдання солдат Артем Стриженко загинув під Лисичанськом Луганської області, так і не зустрівши свій 21-й день народження. Артем Стриженко нагородили орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

"Коли ми отримали речі нашого сина після його загибелі, в рюкзаку я знайшла прапор України. Цей прапор йому подарував товариш. Артем мріяв зібрати на ньому підписи всіх своїх побратимів. Але не встиг. Цей прапор я передала школі, в якій він навчався, щоб для майбутніх поколінь збереглася пам’ять про Артема і стала зрозумілішою ціна, якою досягається незалежність нашої країни, - розповідає Тетяна Олегівна.

Втративши єдиного сина, Тетяна три роки не могла отямитися від горя поки, згорьоване подружжя не дізналося про нелегку долю маленького хлопчика.

Мама всиновленого хлопчика Микитки померла, коли йому ледве виповнилося 4 рочки. Хлопчик опинився сам, бо ані татка, ані найближчих родичів не мав. Соціальні працівники саме обирали для нього сиротинець.

Тепер Микитині найрідніші люди - Тетяна та Олег Стриженки. Він лагідно називає їх мама і татко, радісно обіймає, розглядає фотографії свого старшого братика Артема, знає: той був дуже сильний і сміливий, захищав батьків від поганих людей, а тепер він живе на Небі та звідти оберігає їх усіх.

Як повідомляє "Апостроф", в інтернеті оприлюднили фотографії 21-річного бійця Збройних сил України Юрія Бурдейного, який загинув у зоні проведення Операції Об'єднаних сил 10 вересня.