RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Більше 500 людей вийшли на Марш пам'яті євреїв в Києві - Ложкін

У Києві в неділю, 29 вересня, пройшов Марш пам'яті євреїв в пам'ять жертв, розстріляних в 1941-му році в Бабиному Яру. Участь у Марші взяли понад півтисячі людей.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив глава Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

Як заявив Ложкін, c кожним роком кількість учасників Маршу збільшується. У 2016 році по останьому шляху євреїв Бабиного Яру пройшов письменник, член Наглядової ради Єврейської конфедерації України Євген Городецький.

"Через рік в колоні йшли вже 150 чоловік, а в 2018-му їх було понад 300. Марш пам'яті був і в цьому році: від кінотеатру "Київська Русь" до Бабиного Яру пройшли більше 500 чоловік. Три кілометри скорботи і пам'яті про людей, які загинули тільки за те, що були євреями", - підкреслив Ложкін.

Глава Єврейської конфедерації України повідомив що, за два дні, 29 і 30 вересня 1941 року, в Бабиному Яру розстріляли 33 771 єврея. Розстрілювали групами по 30-40 чоловік. Без перерви. Щоб не було чутно пострілів, грала гучна музика, а в небі кружляв літак.

"Євреї йшли безперервної колоною від нинішньої станції метро "Лук'янівська" по вулиці Мельникова до Бабиного Яру. «Діти думали, що це святкова демонстрація, і просили дорослих купити їм кульки і солодощі. Але були тільки кулі і смерть", - написав Ложкін.

Раніше Ложкін повідомив, що в Україні продовжує розширювати географію проекту "Праведники мого міста". Йдеться про українців - Праведників народів світу, які рятували євреїв від нацистів, ризикуючи життям. Іменами Праведників народів світу названі вже 16 вулиць в різних містах і селах.