RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні в різних містах протестували "проти капітуляції": чого чекати далі

У вівторок, 1 жовтня, в різних містах України жителі вийшли на протести проти "формули Штайнмайера".

Про одну з акцій повідомляє ресурс "Новини Донбасу".

На акцію зібралися жителі Маріуполя Донецької області, а саме місцеві волонтери та члени Спілки ветеранів АТО міста. Всього на площу вийшли близько 50 осіб. Учасники скандували "Ні капітуляції!". У них в руках були плакати із закликами "не здавати Україну" і зберегти єдність країни.

Жителі Маріуполя, що вийшли на стихійну акцію, вважають, що "формула Штайнмаєра" буде реалізована за російським сценарієм - не на користь суверенітету України.

За даними видання "Українська правда", протести також пройшли у Львові та Харкові. Там акцію організували представники націоналістичних організацій.

У Харкові активісти пікетували обласне управління СБУ і написали звернення до Служби безпеки про притягнення до відповідальності Леоніда Кучми, другого президента і учасника Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

На акції були помічені прапори "Фрайкора", "Національних дружин" і "Демократичної сокири".

У Львові на протест вийшли представники Національного корпусу. Учасники акції також пікетували обласне управління СБУ.

Акцію 1 жовтня провели активісти і в столиці. Учасники мітингу проти капітуляції та імплементації "формули Штайнмаєра" зібралися на Майдані Незалежності. Мітинг тривав кілька годин і участь в ньому взяли близько півтисячі людей.

Як відзначають в групі "НКЛ v5.0" в Facebook, лідер Нацкорпуса Андрій Білецький оголосив про створення Штабу опору капітуляції.

"Ми повинні створити Штаб опору капітуляції, виробити план і збиратися не тільки під прапорами, а повинні боротися кожен день по всіх областях на вулицях наших міст і сіл. Ми обов'язково їх зламаємо і переможемо", - сказав він.

Політик підкреслив: для цього потрібна підтримка кожного українця, який "не хоче продавати свою країну і пам'ять тих, хто гинув за цю країну".

За словами Білецького, документи, підписані в Мінську, не мають юридичної сили.

"Формула Штайнмаєра і мінські угоди - це просто дешеві папірці, які не варті навіть того паперу, на яких вони написані", - підкреслив він, додавши, що документи в Мінську підписав "пенсіонер Кучма з незрозумілої довіреності".

"Ми будемо боротися проти цієї ганебної історії, яка називається мінські домовленості або план Штайнмаєра, поки це не буде знищено", - заявив політик.

Як повідомляв "Апостроф", в документі за "формулою Штайнмаєра", який підписали 1 жовтня цього року в Мінську, немає підписів усіх учасників.