RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На спікера Зеленського подали заяву в поліцію: що відомо

Відомий український журналіст Данило Яневський подав заяву про вчинення кримінального правопорушення прессекретарем президента Юлією Мендель.

Про це сам журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

Журналіст зазначив, що Мендель своїм нападом на кореспондента "Радіо Свобода" біля будівлі суду завадила йому здійснювати свою професійну діяльність. За подібного роду правопорушення, як вказав Яневський, прессекретар повинна понести відповідальність згідно зі ст. 171 КК України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Максимальний запобіжний захід у рамках цієї статті - обмеження волі на три роки.

"Дії прессекретаря президента є протиправними з точки зору кримінального законодавства, оскільки застосувавши фізичний вплив на журналіста прессекретарем допущено умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності, відповідальність за які передбачено ст. 171 КК України. Мендель з перевищенням повноважень, умисно порушила право журналіста на вільне збирання інформації… Прошу внести мою заяву про вчинення Мендель Юлією Володимирівною кримінального правопорушення за ч.2. ч.3 ст. 171 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зазначив журналіст.

Яневський уточнив, що звернення направив в Солом'янське відділення поліції в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський жартом відреагував на скандал з некоректною поведінкою з журналістами свого прес-секретаря Юлії Мендель.