RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Боротьба" антициклонів Lizbeth і Quentino: синоптик пояснила, яку погоду очікувати на вікенд

Практично у всій Україні на вихідні прогнозують суху малохмарну погоду, лише на заході країни очікують штормові пориви вітру.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

"Суху малохмарну і навіть сонячну погоду організує нам потужне антициклонічне поле. Антициклон має ім'я, Lizbeth, і його центр завтра буде перебувати над Чорним морем. Всілякі дощові капості, які спричинить циклон Quentino, нас не зачіпатимуть", - змалювала синоптичну ситуацію Діденко.

На 12-13 жовтня синоптик обіцяє суху малохмарну погоду практично повсюдно.

Температура повітря в Україні сягне в суботу + 15 ... + 20 градусів, на північному сході - + 13 ... + 17 градусів. У неділю в усіх областях стане ще тепліше: очікується + 18 ... + 23 градуси.

Однак, боротьба циклонів, яка буде відбуватися в ці дні, викличе один неприємний нюанс. "Протистояння між Lizbeth і Quentino може викликати посилення південно-західного вітру на Півночі та Заході України до штормових значень. Тримайте капелюхи міцно, уважно вибирайте місце парковки автомобіля, не залишайте його під гіллястими деревами і білбордами", - попереджає Наталка Діденко.

У Києві на вихідні опадів не очікується. У суботу може бути хмарно і вітряно, а в неділю буде сонячно, південно-західний вітер ослабне. Температура повітря в столиці прогріється 12 жовтня до +16 градусів, а 13 жовтня - до +20 градусів.

"Хатні справи хай почекають, ще прийде хмарний осінній час на прибирання і сортування шаф, підіть кудись цими вихідними чи поїдьте недалеко. Гарно буде", - обіцяє синоптик Наталка Діденко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптик назвала дату потепління в Україні та показала карту.