RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія задумала нову хитрість з окупованим Кримом: з'явилися подробиці

Через небезпеку вантажних залізничних перевезень через Керченський міст окупаційна влада Росії в Криму розглядає альтернативний варіант.

Про це повідомив екс-представник президента в АР Крим Борис Бабін в ефірі телеканалу "Апостроф".


За словами Бабіна, окупаційна влада Росії в Криму активно намагається реалізувати кілька основних проектів взаємодії з підконтрольною Україні територією. Всі вони, природно, в інтересах держави-агресора.

"Їм сьогодні цікаво і вигідно налагодження вантажного залізничного сполучення, отримання води Північно-Кримським каналом, а також, можливо, налагодження товарного сполучення вантажним автомобільним транспортом", - конкретизував він.

Як підкреслив Борис Бабін, споруда моста через Керченську протоку не вирішила проблему логістики кримської економіки як великої військової бази Російської Федерації. Автомобільних перевезень недостатньо, Крим потребує залізничного вантажного сполучення. Хоча перші пасажирські поїзди через Керченський міст підуть вже найближчим часом, вантажне сполучення було відкладено і почнеться не раніше середини 2020 року, а може, і пізніше.

"Це пов'язано з тим, що навантаження при такому сполученні на цю конструкцію будуть надмірно високі. Тому дозволити собі перевозити пасажирів ... росіяни можуть, але везти щось більш цінне, ніж люди, в їх розумінні, ... вони мостом не ризикують. Відповідно їм потрібен альтернативний варіант, це постачання з території, підконтрольної Україні", - вважає Борис Бабін.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС України направило ноту протесту послу Туреччини через візит в країну так званих "депутатів" Російської Федерації від окупованого Криму, Наталії Поклонский і Руслана Бальбека.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Крым
Теги: