RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Формула Штайнмаєра" і танки на передовій: про що "вдалося" домовитися з бойовиками в Мінську

Спецпредставник ОБСЄ на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Мартін Сайдік підтвердив, що кількість порушень перемир'я на Донбасі різко зросло.

Про це Сайдік повідомив у вівторок, 15 жовтня, в Мінську.

"На жаль, не можу позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню", - сказав журналістам спецпредставник ОБСЄ, підкресливши, що кількість порушень перемир'я різко зросла.

Прес-секретар глави української делегації в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер навела конкретні приклади невиконання бойовиками Мінських домовленостей.

"Не дивлячись на зобов'язання, зафіксовані мінських угодами, НЗФ ОРДЛО не відводять від лінії зіткнення важку артилерію, зате розміщують на передовій танки і міномети", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За даними української сторони бойовики продовжують систематично порушувати режим тиші уздовж всієї лінії зіткнення, в т.ч. в районі н.п. Золоте і Петровське, де відповідно до Рамкового рішення ТКГ повинно відбутися розведення сил і засобів. Позиція України залишилася незмінною: розведення може відбутися лише за умови дотримання 7-денного режиму тиші на цих ділянках.

Новий графік розведення сил в Петровському і Золотому Тристороння контактна група не змогла узгодити. "Графік обговорювалося, але сторони до консенсусу не прийшли", - прокоментував ситуацію Сайдік.

Як повідомляв Апостроф, бойовики на Донбасі зробили збройну провокацію на місці розведення сил в районі населеного пункту Золоте.