RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Тернополі розгорівся скандал через нічну "облаву" на призовників: резонансні деталі і фото

У ніч на 14 жовтня в Тернополі співробітники військкомату в різних місцях міста затримували молодих чоловіків: на ранок біля будівлі військкомату зібралися батьки затриманих з адвокатами.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на місцеве видання "20 хвилин".

За словами родичів, хлопців затримували невідомі, які заламували їм руки, застосовували силу і насильно вивозили до військкомату. "Полювання" на призовників велося біля нічних клубів, магазинів і автовокзалу. При цьому, подібні затримання проводилися і раніше, а в військкоматі вже є люди, які утримуються там більш ніж кілька днів.

"Мого сина забрали в п'ятницю, коли він вийшов в магазин. Живемо в Козовій, сину вже 26 років і він не ховався від служби в армії. Селище у нас невелике, всі один одного знають. Тарас не ухилявся і не переховувався. Могли б просто прийти і вручити повістку по-людськи. Поговорити з сином нормально я не можу. Мені довелося чекати кілька годин, щоб під конвоєм його вивели до мене на кілька хвилин. Він увесь брудний, як свиня. Я хотів дати йому одяг чистий, але син сказав, що немає сенсу, бо всі хлопці там зараз такі. Там, де вони зараз, брудно. Привіз йому їжі, печива, щоб передати, а мене допитують, чи не передаю нічого забороненого – наркотиків чи спиртного. У людей є совість? Вони глузують з нас. Ніякого нормального відношення. Про яку службу можна говорити, коли діти озлобились на нашу армію через таке ставлення?", - розповідає батько одного із затриманих, Петро Березюк.

Батьки викликали поліцію, щоб припинити незаконне утримування хлопців. Однак, за словами начальника сектора Тернопільського відділення ГУНП Андрія Кульчицького, їх не затримували, а "запросили" до військкомату, де вони "відпочивають".

В результаті, після спілкування з поліцією і представниками військкомату, деяким батькам вдалося звільнити своїх синів під розписки про проходження медичної комісії в призначені дати.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Україні 1 жовтня стартував осінній призов в армію, куди в цьому році планують призвати близько 15 000 осіб.