RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Повстало ціле село: в Угорщині стався серйозний конфлікт через українців з Закарпаття

У неділю, 13 жовтня в Угорщині відбулися місцеві вибори, під час голосування на дільниці деяких сел поблизу кордону з Україною почали приїжджати особи з подвійним громадянством України та Угорщини.

Про це пише Mukachevo.net.

Зазначається, що участь в угорських виборах приймали особи, які прописані в Угорщині, але проживають в Україні.

В деяких селах така ситуація провокувала конфлікти, особливо напруженою ситуація виявилася в селі Кішпаладь, область Саболч-Сатмар-Берег, де у день голосування населення збільшилося удвічі.

"Село повстало проти подвійних громадян. Люди не хочуть, щоб вони тут щось вирішували!", - повідомив один з кандидатів в керівники села Норберт Абрі.

Він розповів, що велика група місцевих жителів чергувала біля дільниці і не допускала подвійних громадян до голосування.

"Поліція вжила заходів проти водія легкового автомобіля, який чекав перед будівлею виборчої дільниці. Водій отримав попередження", - розказали у поліції про вжиті заходи.

Також деякі жителі сіл повідомили, що подвійні громадяни виявилися прописані у них в будинках, але вони про це не знали.

Докладніше про відносини України з Угорщиною читайте в матеріалі "Апострофа": "Відносини з сусідами України: як Зеленському не допустити нових конфліктів".