RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У п'яти містах вище норми: з'явилися нові дані про забруднення повітря в Україні

За останні дні в п'яти українських містах концентрація оксиду вуглецю перевищила гранично допустиму норму.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, мережа гідрометеорологічних організацій веде в постійному режимі спостереження за забрудненням різними інгредієнтами, включаючи оксидом вуглецю. Там вважають, що поширена на днях стурбованість забрудненням повітря не має суттєвих підстав.

"Тільки в Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі, Львові та Одесі було перевищення гранично допустимої концентрації, але таке перевищення є характерним для такого осіннього періоду, і нічого надзвичайного на території України немає", - заявив Кульбіда.

Він назвав це "звичайним режимом забруднення" і зазначив, що крім оксиду вуглецю, є незначне перевищення по деяким іншим параметрам. Про що саме йдеться, він не уточнив.

"Нічого надзвичайного в Україні з точки зору забруднення атмосферного повітря не відбулося. Це звичні концентрації забруднювачів, які дуже часто повторюються", - підсумував Кульбіда.

Як повідомляв "Апостроф", у Київській міській державній адміністрації запевняють, що в повітрі столиці немає масштабного перевищення концентрації шкідливих речовин.