RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Коли "Вільха" і "Нептун" надійдуть на озброєння ЗСУ: в РНБО дали чітку відповідь

В Україні вже прийнятий на озброєння ЗСУ ракетний комплекс "Вільха", і в даний момент тривають випробування ракет "Вільха-М" і комплексу "Нептун", ракети для якого вже розроблені.

Про це заявив в інтерв'ю "Апострофу" заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

"Фінансування відбувається, гроші передбачені на наступний рік .... Зараз прийнята на озброєння "Вільха" з дальністю дії до 70 км і проводяться випробування модернізованої ракети "Вільха-М", з дальністю дії до 130 км. Також активно проводяться випробування українського комплексу крилатих ракет "Нептун" - однойменна ракета також створена фахівцями КБ "Луч", - зауважив він.

Сергій Кривонос уточнив, що випробування українських ракетних комплексів ще не завершені і в даний момент мова йде про фінансування проекту. За його словами, до кінця нинішнього року в ситуації з "Вільхою-М" і "Нептуном" повинна з'явитися конкретика.

"Виходячи з програми розробки і проведення випробувань, відповідь на це можна дати до кінця року. Ракетні комплекси швидко не створюються. Навіть в СРСР при випробуваннях РСЗВ "Смерч" було вироблено понад 1500 пусків. У нас немає таких широких можливостей, тому ми намагаємося здійснювати якомога менше помилок", - повідомив чиновник РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор Defense Express Сергій Згурець заявив, що окремі види озброєння ЗСУ вже здатні дати потужну відповідь російській агресії на Донбасі.