RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені з'ясували, де знаходиться "колиска людства"

Вчені з'ясували, що перші Homo sapiens з'явилися 200 тисяч років тому на території Ботсвани у Південній Африці.

Про це повідомляє CNN.

До такого висновку прийшла група вчених на чолі з Ванессою Хейс з Інституту медичних досліджень Гарвана і Університету Сіднея.

"Деякий час було зрозуміло, що анатомічно сучасні люди з'явилися в Африці близько 200 000 років тому. Однак точне місце виникнення і подальшого поширення наших ранніх предків, - сказала Ванесса Хейс. - Ми змогли точно визначити місце, яке ми вважаємо, що це наша батьківщина людини ".

Це територія знаходиться на південь від басейну річки Великого Замбезі, включає північну Ботсвану і частину Намібії і Зімбабве. Зараз тут пустеля Калахарі.

Крім того, у результаті дослідження з'ясувалося, що Homo sapiens з'явилися близько 200 тисяч років тому і мігрували через 70 тисяч років через зміни клімату. Люди мігрували за двома напрямками - перша хвиля мігрантів вирушила на північний схід, друга - на південний захід. Частина людей залишилася на місці і проживає там донині.

Як повідомляв "Апостроф", американський інженер і підприємець Ілон Маск спрогнозував майбутнє людства і назвав дату апокаліпсису.