RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Щоб було простіше натискати на курок: як пропаганда бойовиків ДНР робить українців ворожою расою

Бойовикам на Донбасі на лінії фронту "промивають мізки" за допомогою агітаційних брошур, де вказано, що українці - це нібито не слов'яни, а "свідомість", яка є поширеною життєвою позицією в українських патріотів - "ознака неслов'янських генів".

Про це написала користувач Олена Смолянчук в Facebook.

Вона вказала, що бойовиків через пропагандистську інформацію вкрай правого змісту закликають винищувати українців і ідею української нації.

"Мені тут зачитав знайомий по телефону з якоїсь брошури агітаційної, яка поширюється серед бойовиків так званого ДНР: "Українці не слов'яни. Вони суміш тюрків - огузів і євреїв. Слов'ян в Україні не так багато. Власне, слов'яни це ті, хто говорить, що він росіянин, той, хто за "Русский Мир" і проти ідей "свідомості". Свідомість - ознака неслов'янських генів. Носіїв неслов'янських генів треба або вигнати, або знищити. Ми ведемо війну за очищення України. Це війна з ворожими расами. Українство повинно зникнути", - зауважила вона.

На думку фахівців, з якими спілкувалася автор публікації, така "промивка мізків" дуже небезпечна, оскільки бойовики не будуть відчувати співчуття і зможуть з особливою жорстокістю вбивати і катувати українців.

"До цього треба ставитися дуже серйозно. Брошура поширюється, як правило, на лінії фронту і серед МГБ. Це психологічна обробка. Їх вчать ставиться до українців не як до "братів", а як до чужинців "расовонеповноцінних". Щоб було простіше натискати на курок. Простіше проводити зачистки і катувати. адже вони прямо пишуть, що типу Україна захоплена "чужинцями", яких треба знищити", - додала автор.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовик Данило Бесонов на російському телебаченні виступив із заявою, що Київ нібито завжди був і буде російським містом.