RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Не тільки вижив - став легендою: мережу зворушила історія порятунку бійця ЗСУ, пораненого на Донбасі

У мережі поділилися історією українського героя - бійця АТО, а тепер генерала - Ігоря Гордійчука.

Відповідну публікацію розмістив головний лікар Дніпровської лікарні імені Мечникова Сергій Риженко на своїй сторінці в Facebook.

Після участі в бойових діях на Донбасі 31 липня 2014 року 42-річний боєць Гордійчук надійшов з важким пораненням до лікарні Мечникова. У нього діагностували травму мозку. Він провів деякий час в комі, пережив операцію і пробув в нейрореанімації.

Як зазначив головний лікар, через 40 днів солдат почав приходити до тями. Він незрозуміло розмовляв українською, англійською, французькою мовами. Волонтерам вдалося розшукати дружину. Чоловіка направили на лікування і реабілітацію за кордоном.

Зараз же герой повернувся, його здоров'я покращилося. На поправку бійця пішло багато років. Пізніше герою дали звання генерала. А 12 листопада цього року Гордійчуку виповнилося 47 років.

"Все позаду. Він один з трьох тисяч героїв, які вижили в Дніпрі в Мечникова", - констатував Риженко.

Як пише видання "Факти", Гордійчук в 2014 році воював на Донбасі і був звичайним бійцем, хоча і очолював операцію. Через два роки після тривалої реабілітації Гордійчуку присвоїли звання генерал-майора. Погони йому вручили 24 серпня 2016 року на параді до Дня незалежності.

У мережі користувачі прокоментували історію українського воїна.

Як повідомляв "Апостроф", майор Денис Лесняк, який зумів без втрат вивести свій підрозділ з Дебальцевого, загинув в серпні 2016 року, назавжди зберігши в своєму серці любов до дружини і дочки.