RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії назріває скандал через слова Собчак про Крим

Російська журналістка і екс-кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак виступила з пропозицією про повернення окупованого Росією Криму, що викликало негатив серед росіян.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Радіо НВ".

Однак, на її думку, Крим слід повернути Україні з умовою проведення "нового референдуму". Також Собчак заявила, що Росія порушила міжнародні домовленості, але запропонувала шукати "компромісну" рішення.

"Звичайно, ця територія повинна бути повернута (Україна - ред.). ... Сьогодні цю проблему можна вирішувати якимось компромісним, чесним, незалежним, з експертами міжнародних референдумом. ... Я вважаю, що новий референдум точно повинен бути - і, може бути, до речі, за участю всієї України", - сказала Собчак.

У той же час, за її словами, в Криму живуть "російські люди".

"Крим - там величезна кількість російськомовного населення, яке відчуває себе росіянами і хоче бути пов'язано з Росією. Інше питання, що зараз якраз у них ця перша чарівність, я думаю, вже пройшла", - заявила журналістка і телеведуча.

У відповідь на питання про гоніння кримських татар російською владою Собчак назвала це великою проблемою і запропонувала зняти фільм для залучення до неї уваги.

"Проблема величезна. І ці утиски, які почалися для них (кримських татар - ред.) Рівно з цим приєднанням, коли вони стали раптом тією політичною силою, яку і раніше особливо якось не вшановували, а тепер вона стала об'єктивно небезпечною", - сказала екс-кандидат в російські президенти.

Однак Собчак також додала, що на сьогоднішній день повернення анексованого Криму неможливе.

"Потрібно пережити те, що вже було нароблено, і постаратися знайти якийсь позитивний вихід, крім як "віддайте Крим" - тому що цей вихід зараз, на жаль, неможливий. Він би був, на мій погляд, найбільш правильним, але, виходячи з реальності, він зараз для російських політиків неможливий (причому ні для яких)", - висловила думку журналістка, назвавши українців і росіян "братніми народами".

Як повідомляє ресурс "Примітка", після таких слів Собчак її інтерв'ю за запитом "Партії ветеранів Росії" московська прокуратура направила на психолого-лінгвістичне дослідження. Таким чином заяву політика хочуть перевірити на екстремізм. Результати експертизи очікуються не раніше другого кварталу 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні відома російська телеведуча і колишній кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак приїхала в Україну і зробила скандальну заяву про Крим, зазначивши, що питання повернення окупованого півострова поки не варто піднімати.