RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Збирав гроші для бійців на Донбасі: у Чернігові зловили липового підполковника СБУ

У Чернігові затримали киянина, який з підробленим посвідченням співробітника Служби безпеки України збирав у підприємців кошти нібито для бійців ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники встановили, що чоловік використовував документ, схожий на службове посвідчення СБУ (звання підполковник) при контактах з підприємцями Чернігівської області. Він просив бізнесменів зробити пожертвування нібито на потреби учасників бойових дій на Донбасі, в тому числі з правоохоронних органів.

За попередньою інформацією, сума пожертвуваних грошей досягали 100 тисяч гривень. Крім того, він пропонував нібито сприяння у вирішенні питань з перевезенням товарів через митний кордон.

Правоохоронці затримали зловмисника під час його перебування в Чернігові. У чоловіка вилучили підроблений документ і вогнепальну зброю, схожу на автомат Калашникова російського виробництва.

"Задокументовано кілька фактів перерахування коштів. Можливо, на сьогоднішній день ще не всі епізоди відомі", - відзначили в прес-групі управління СБУ в області.

Також відомо, що підозрюваний вже має кілька судимостей за шахрайство.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Операція проводилася співробітниками управління СБУ в Чернігівській області спільно з представниками внутрішньої безпеки СБУ та працівниками Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляв "Апостроф", російська фігуристка Аделіна Сотникова стала жертвою шахраїв і позбулася двох мільйонів рублів.