RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Готував" теракти в Україні: СБУ спіймала небезпечного агента Кремля, фото і відео

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримала жителя міста Кам'янське, який за завданням спецслужб РФ в соцмережах закликав до вчинення терористичних актів в День Гідності та Свободи, який відзначається 21 листопада.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Як встановили оперативники і слідчі СБУ, житель Кам'янського з ідеологічних міркувань погодився на співпрацю з інформаційної групою "Сапфір", створеною ГУ Генштабу ВС РФ.

"За завданням кураторів провокатор від імені проукраїнського активіста зареєструвався в соцмережах. Напередодні Дня Гідності та Свободи провокатор почав розміщувати закликав до здійснення терористичних актів в містах України, зокрема Киеве, Дніпрі, Харкові та Одесі", - сказано в повідомленні.

За задумом спецслужб РФ, дії провокатора повинні були створити інформаційний фон для дестабілізації суспільно-політичної ситуації під час святкування. У разі реальних провокацій російські ЗМІ були готові поширити інформацію про причетність до них саме учасників патріотичних організацій і рухів.


"Слідчі української спецслужби провели обшук за адресою проживання зловмисника, вилучено комп'ютерну техніку, на якій зберігаються вичерпні докази, необхідні для досудового розслідування", - повідомили в прес-службі СБУ.

За скоєння злочину, передбаченого ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Триває досудове слідство.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпропетровській області зафіксована трансляція російського і сепаратистського телевізійних каналів. Активісти вимагають втручання Служби безпеки України (СБУ).