RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Воював з Яценюком і трирічними дітьми: Мазур розповів про абсурдну справу проти нього в Росії

Росія переслала Польщі матеріали "чеченської справи", по якій поляки затримали громадянина України та ветерана АТО Ігоря Мазура.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Мазура, 22 листопада зі справою повинен ознайомиться український консул. Він зустрінеться з окружним прокурором і йому, зазначив ветеран АТО, дадуть ознайомиться зі справою.

"Я думаю, це ті свідчення, які вибиті з Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, який зараз лікується в психіатричній лікарні після тих тортур; ще свідчення декількох росіян, що сидять в російських в'язницях, сиділи за кримінальні злочини, а потім через 20 років згадали, що ще й "в Чечні воювали". Тобто це - надумані свідчення, тому що по тих матеріалах я був командиром підрозділу, де служив Арсеній Яценюк, брати Тягнибоки, служили хлопці, які в той час були взагалі дітьми - не можна воювати в три з половиною роки", - сказав актівіст.

Нагадаємо, що 46-річний Ігор "Тополя" Мазур приїхав до Польщі, щоб відвідати офіційний захід, на яке його запросила віце-спікер польського сейму Беата Мазурек. На пропускному пункті його затримали 9 листопада за вимогу РФ, яка звинувачує українського добровольця в участі в боях боях проти федеральних військ під час першої чеченської війни в 1994-1996 роках.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про масові затримання 19 українців, крім раніше затриманого в Польщі за запитом російської влади ветеран АТО Ігор Мазур, який повернувся в Україну.