RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Я просто дура: польська студентка зганьбилася, записавши відео з образами українців

Польська студентка медичного факультету записала відео, в якому поскаржилася на українку, яка нібито зайняла викуплене нею місце в поїзді.

Про це повідомляє польське видання Wprost.

Дівчина ображала на відео українку. Через таку поведінку її відсторонили від навчання в Вармінсько-Мазурському університеті в Ольштині, а прокуратура почала розслідування.

"Вона купила тільки одне місце, а я заплатила за два, щоб було місце для ніг, тому що я можу собі це дозволити. Якщо українські жінки не можуть собі таке дозволити - не відпускайте їх. Я повинна була б піти до кондуктора, але я добра до тварин", - сказала дівчина.

Адміністрація університету відсторонила студентку від занять і подала в прокуратуру заяву про можливе скоєння злочину на грунті расизму.

"В університеті немає і ніколи не буде місця для проявів расистської, ксенофобської чи зневажливої поведінки до осіб різної статі, раси, етнічної приналежності, національності, релігії, віросповідання, переконань, інвалідності, віку, сексуальної орієнтації або знедолених", - сказано в заяві навчального закладу.

Після цього студентка записала ще одне відеозвернення. Вона заявила, що не підтримує націоналізм і дискримінацію і назвала інцидент "жартом".

"Вибачте, я не подумала, я просто дура", - сказала студентка.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували фотографію водія маршрутного таксі в Києві, який принижує жінок-учасниць АТО на Донбасі.