RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скоро будуть судити за репост: мережі розгнівала заява ДБР по нардепу, що загрожувала Зеленському

Державне бюро розслідувань із Службою безпеки України направили в ГПУ проект повідомлення про підозру народному депутату, в документі йдеться про погрозу вбивством президенту України.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Також бюро направило до Верховної Ради проект подання про дозвіл притягти депутата до відповідальності.

Предметом підозри ДБР є запис трансляції народного депутата в Facebook і YouTube, де нібито лунали погрози на адресу глави держави через його діяльність.

У той же час депутат Ради, про яку йдеться у документах ДБР, Софія Федіна, що пройшла до парламенту по спискам "Європейської солідарності" висловилася щодо минулого та незаконої діяльності колег, до яких ніяких мір не було прийнято.

"Тиск на силові органи- законно. Гвалтування –законно. Участь в анти майданах-похвально. Переслідування і зневага до військових-законно. Зачистка справ Майдану-законно. Замовляти повій в парламенті – похвально. Зарплати в конвертах-похвально. Кнопкодавство-похвально. Захист держави і власна думка – злочин", - зазначила депутатка.

Користувачі мережі також висловили обурення діями ДБР, вказавши на його підконтрольність владі, а також на осіб, які стоять за прийняттям рішень щодо розслідувань бюро.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що ДБР готує підозру для нардепа Федіної через її заяву про президента Володимира Зеленського, згідно з попередньою інформацією, їй міг загрожувати тюремний термін до п'яти років.