RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Це не жарти: в мережі ажіотаж через нову заяву Сивохи про пенсії для окупованого Донбасу

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу Сергій Сивохо розбурхав соціальні мережі ще однією заявою про пенсіонерів на окупованому Донбасі, прокоментувавши внесений до Верховної Ради законопроект.

Свою думку з приводу скасування обов'язкової реєстрації як внутрішньо переміщених осіб (ВПО) пенсіонерів, які проживають на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, радник секретаря РНБО висловив на своїй сторінці в Facebook.

"60% людей, які перетинають лінію розмежування - це пенсіонери. Вони живуть у постійній боротьбі за виплати і документи. Так не повинно бути! 700 тисяч пенсіонерів на непідконтрольній території не можуть реалізувати своє конституційне право на пенсію. Це ненормально!" - написав Сивохо.


Такі вислови викликали різку критику в соцмережах.

"Нехай Сивохо спочатку поїде туди і збере податки за останні п'ять років, тоді буде і пенсія", "Спершу нехай повернуть загиблих, тоді і поговоримо", - коментують в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Сивохо вже робив гучні заяви про пенсії для окупованого Донбасу, коментуючи підсумки виїзного засідання Комітету з прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій.