RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ДБР озвучило результати обшуків у Звіробій: опубліковано відео

Увечері, в четвер, 28 листопада, співробітники Державного бюро розслідувань завершили обшуки у волонтерки Марусі Звіробій, у неї вдома було вилучено певні "матеріали", які необхідні для слідства.

Про це з посиланням на прес-секретаря ДБР Анжеліку Іванову повідомляє "Главком".

Вона уточнила, що обшуки були санкціоновані судом, відповідні документи у детективів були з собою. Представниця бюро відмовилася називати "матеріали", які були вилучені на місці обшуків, при цьому заявила, що вдома у волонтерки знайдені три одиниці зброї, які буде перевірено.

"Власне, ці обшуки зараз вже завершені. Вони проходили санкціоновано. Слідчі отримали відповідну постанову суду. Я не можу деталізувати, що саме було вилучено", - зауважила вона.

Також вона прокоментувала, чому оперативники з'явились вдома у Звіробій у 6:30 ранку.

"Обшуки – це слідчі дії, які є негласними, про них ніхто ніколи не розголошує і не анонсує. Час їх проведення узгоджується зі слідчими й оперативними працівниками. Вони можуть відбуватися абсолютно в будь-яку пору доби. Це все встановлюється в робочому порядку і не є чимось ексклюзивним", – сказала Іванова.

У той же час сама Звіробій опублікувала відео, як слідчі ДБР в ході обшуку вимагали у неї мобільний телефон.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у ДБР відкрили провадження проти Марусі Звіробій і народного депутата Софії Федіної через їх звернення в соцмережах, в якому правоохоронці побачили загрози на адресу президента Володимира Зеленського.