RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На межі: з'явилися сумні фото з окупованого Донбасу

Луганськ за 5 років російської окупації із розвиненого міста перетворився на зубожілу "глибинку".

Світлинами, які він робив протягом року, поділився місцевий мешканець, передає "Апостроф" із посиланням на 24 канал.

Найпопулярніша послуга для луганчан зараз - це оформлення української пенсії без виїзду на підконтрольну територію. Хто не має такої можливості, змушений виживати, як може. Адже окупаційна влада накопичила перед пенсіонерами тисячні борги. Літні містяни продають книги, посуд, одяг, та, навіть, ордени й медалі. На одній із таких світлин на тротуарі, поруч із орденами, стоїть табличка "Допоможіть вижити". Небайдужі кладуть біля неї паперові гроші та продукти.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Із одягу продається майже все. Навіть колишня форма МВС України. Ті, хто не можуть заробити торгівлею, на "кравчучках" (вид двоколісного візка - ред.) вивозять зі смітників металобрухт та все те, що ще має якусь ціну.

На вулицях Луганська зовсім мало автомобілів. Проте, часто в очі кидаються інвалідні візки - за 5 років війни багато людей втратили кінцівки й отримали інші тяжкі травми під час ворожих обстрілів.

У місті завмерло нічне життя. А при денному світлі історичні будівлі виглядають поруйнованими і занедбаними. У вікнах немає скла, або ж вони взагалі забиті дерев'яними щитами. В одному вікні похоронний вінок. Вочевидь, нещодавно у цьому місці загинула людина.

Раніше "Апостроф" вже писав про те, як росіянин, який приїхав в окупований Луганськ, був шокований виглядом міста.