RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не дихав, і не билося серце: мережу схвилювала історія порятунку воїна ЗСУ, фото

Українців розчулила історія порятунку військового Володимира Товкіза, якого доправили до шпиталю з важким пораненням.

Допис розмістив працівник Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Алекс Марченко.

26 вересня о 6.00 завідуючий лікарнею повідомив лікарям , аби ті готувалися приймати "тяжкого" пацієнта - до Дніпропетровська гелікоптером везли пораненого на передовій військового.

"Одразу до реанімаційної зали. Стан вкрай важкий. Вова сам не дихав, серце майже не билося, тиск наближався до 0, глибока кома, реакцій зірниць на світло немає. За 30 хвилин стабілізували тиск, виконана СКТ головного мозку. Масштаби руйнувань вражали. Куля залетіла під праве око, роздробила стінки гайморової пазухи, пролетіла скрізь всю праву півкулю мозку, пробила потиличну кістку та зупинилася під шкірою. Разом із завідуючим НХВ №2 А.Г. Сірко був розроблений план операції. Хворого було подано до операційної. 4,5 години тривала надскладна нейрохірургічна операція. Проведена декомпресійна трепанація черепа, видалені уламки кісток з раньового каналу, пошкоджені ділянки мозку, зупинена кровотеча, виконана операція щодо профілактики ліквореї та менінгіту. Під кінець операції з’явилася пульсація мозку, а з нею і надія на порятунок", - написав Марченко.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

10 днів Володимир Товкіз був у комі. На 11-й день розплющив ліве око і потиснув лікареві руку. Днями його дружина, Катерина Чорнобай, надіслала лікуючому лікареві світлини, на яких вона разом із чоловіком гуляє Києвом.

У коментарях до допису розчулені українці бажають Володимирові здоров'я та дякують лікарям за його порятунок.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у п'ятницю, 29 листопада, на Донбасі загинув 26-річний боєць ЗСУ Олексій Капустян з позивним "Капуста".