RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Замість озера - пустеля: мережу жахнули відео екокатастрофи в Криму

В окупованому Росією Криму за останні кілька років повністю зникло озеро.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Крим.Реалії".

Екологічна катастрофа сталася з водоймою Богайли в Сакському районі півострова. Окупаційна влада нічого не робить з цим, також мовчать й місцеві ЗМІ.

На місці озера перед людьми відкривається страшний пейзаж: там де була вода, тепер суха потріскана поверхня без ознак життя. Дно колишнього озера все в побутовому смітті.

За словами місцевих жителів, ще зовсім нещодавно в озері ловили бичків, карасів і навіть коропів. Вони уточнюють, що причини зниклого озера можуть бути в перекритті Північно-Кримського каналу, через приватні інтереси, або з вини сезонної посухи.

"Може бути, джерела замулились, може, через те пересохло, що водойми наробили приватники", - діляться здогадками люди.

"Через те, що Україна перекрила воду, тому що з Росією не дуже стосунки", - бачать інші політичний аспект.

"Я думаю, від спеки, 42 градуса було в червні, дуже жарко. Озеро у нас вже вдруге пересихає", - говорять про природні причини жителі найближчого села Фрунзе.

Назва озера - Богайли в перекладі з кримськотатарської - "гнила вода". Своє ім'я водойма імовірно отримала через цілющі грязі, які неприємно пахнуть.

Богайли входить в євпаторійську групу озер, вважається п'ятим за площею озером в районі. Буквально в декількох метрах від краю водойми - Чорне море. Богайли наповнюється природними опадами, підземними джерелами і двома невеликими струмками.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали свіже фото з окупованого Севастополя, а зокрема Туристського ставка, який знаходиться між Орлиним і Кизиловим і вже практично висох.