RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Ціна занадто велика: озвучено тривожний прогноз щодо завершення війни на Донбасі

Після зустрічі в "нормандському форматі" не видно ніякої можливості зупинити конфлікт на Донбасі в найближчій перспективі.

Про це розповів "Апострофу" французький дослідник, фахівець із Центральної та Східної Європі, автор книги "Гібридна війна в Україні. Які перспективи?" Ульріх Буна.

"Ціна, яку повинна заплатити Росія за повернення Донбасу Україні, надто велика і нестерпна для неї. Кремль готовий тільки підтримувати сепаратистів, якщо він буде впевнений, що це збереже важіль тиску для контролю над Україною. Суть існування окупованій частині Донбасу Росія бачить в просуванні ідеї федералізації України і надання своїм маріонеткам і друзями права ветувати західний курс України", - сказав він.

У той же час французький президент Макрон на словах нещодавно підтримав відновлення зв'язків з Росією. Він навіть натякнув на часткове зняття санкцій, якщо буде досягнуто "прогрес" у вирішенні конфлікту.

"Але він досить розпливчасто сформулював, що таке в його розумінні "прогрес". Всі центрально-європейські країни і багато інших держав були б дуже проти таких рухів в ЄС. Я щиро сподіваюся, що прагнення Франції досягти певного détente (в перекладі з французької - "послаблення", - Апостроф) у ставленні до Росії не придбає форм тиску на Україну укласти угоду за всяку ціну. Україна в цьому конфлікті - жертва, і мир не повинен бути укладений за її рахунок", - зазначив Буна.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Існує єдиний спосіб вирішити конфлікт на Донбасі - французький дослідник".