RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Полковник ЗСУ зробив скандальну заяву про інтеграцію з бойовиками і військами Путіна: в мережі хвиля гніву

Полковник Олексій Ноздрачов заявив про те, що українські військові готові до реінтеграції з росіянами та бойовиками, які воюють проти ЗСУ на окупованому Донбасі.

Як повідомляє "Апостроф", про це начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ сказав 12 грудня під час круглого столу в "Укрінформі".

"Питання реінтеграції, це в першу чергу питання безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали і продовжують воювати, і, навіть, ті військові, які є у формуваннях Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято політичне рішення і імплементоване, вони реинтегрируются дуже швидко. Тому що, все ж таки, крім національної ідеї, існують військові традиції. І порозумітись військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще", - сказав Ноздрачов.

Додав, що складніше буде у цьому питанні домовитися із військовими та ветеранами добровольчих батальйонів. Мовляв, вони представляють праворадикальні течії і не зажди контрольовані з боку держави.

Заява Ноздрачова викликали хвилю гніву в соцмережах. Користувачі обурюються позицією військового. Деякі вже називають його зрадником та сумніваються у розумових здібностях.

Кілька годин тому Олексій Ноздрачов пояснив свою позицію на сторінці у Facebook.

"Висловлюючи свої особисті погляди із зазначених питань я намагався донести основні посили, а саме: Збройні Сили України, Національна гвардія України та добровольчі підрозділи у 2014 році створили умови для переформування країни та побудови національної ідеї. Нажаль, ідеї національної згуртованості за ради перемоги не набули поширення, а вирвані з контексту слова були «перекручені» та набули незаслуженої уваги", - прокоментував свої слова полковник.

Як раніше повідомляв "Апостроф", військовослужбовці строкової служби осоромилися в соцмережах, опублікувавши відео, де вони співають російську військову пісню про війну в Чечні.