RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​Що відбувається з підозрюваною в закладці бомби в авто Шеремета: заява адвоката і документ

У п'ятницю, 13 грудня, Печерський суд Києва обиратиме запобіжний захід волонтеру і військовому медику Юлії Кузьменко, за підозрою в скоєнні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє адвокат Владислав Дебош на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, силовики провели обшук в її квартирі і в автомобілі. При цьому нічого з доказів провини Кузьменко там не знайшли (вибухівок, зброї, вибухових пристроїв). Однак за стандартом вилучили одяг, носії інформації, телефони.

"По дорозі додому в кінці кінців додивився брифінг. Реально в шоці, що там був генпрокурор (це можна зрозуміти), але, що там був і президент! Це вже не юридична, а політична акція однозначно, яка зазвичай ну зовсім "не буде" тиснути на суд, і про об'єктивне і справедливе рішення судді і оцінку доказів можна тільки мріяти, коли перераховані вище особи вже призначили винних", - написав Дебош.

Він підкреслив, що не почув і не побачив незаперечних доказів провини затриманих. (Також був затриманий ветеран АТО Андрій Антоненко). Адвокат вказав основні факти:

  • Вбивство сталося 3,5 роки тому, і за цей час сталося дуже багато подій. За цей час можна було наговорити що завгодно і про що завгодно, і вставити ці слова в потрібний контекст. "Адже, якщо б не було підводки того генерала, просто порожні розмови ні про що", - зазначив Дебош.
  • До жодної розмови не вказується дата коли вона відбулася, вчора або 3 роки тому. А це важливо для контексту, особливо про Марусю Звіробій, де спікер робить підводку нібито Юля шукає сакральну жертву чогось страшного, хоча розмова відбувається після спроби звинуватити Марусю у погрозах президенту Зеленському, саме в контексті, в суспільстві створюється жертва режиму вже у цьому. "Щодо градів по Києву. Так і я часто говорю про те, що ніхто не зрозуміє що таке війна поки на його будинок не впаде бомба, тому що війна на Донбасі зовсім по іншому сприймається, там і в Києві чи у Львові. Що там злочинного в розмові, я так і не зрозумів", - написав адвокат.
  • Про ходу і якісь фізичні ознаки, все вже підтверджено висновками експертів. "І де ж посилання тоді про підозру на ті висновки та інші докази. Саме тому і викладаю повний текст підозри. Щоб було всім зрозуміло, що крім фантазії слідчого я там нічого не прочитав. Туди вставте будь-які інші прізвища і виходять вони підозрювані. Тому, щоб була підозра обґрунтована, кожен викладений в ній факт має бути підтверджений якимось, хоч більш менш, належним доказом причетності особи до злочину", - зазначив він.
  • Щодо нажитого майна. Дебош сказав, що був адвокатом Юлі в розподілі майна подружжя при її розлученні з чоловіком і історію нажитого майна знає безпосередньо. Нажите воно задовго до волонтерства і війни. "Знову просто інформаційна підкормка для обивателя. Низько як для рівня цілого МВС і Генпрокуратури", - зазначив Дебош.

Також адвокат написав позицію у справі, яка узгоджена з Кузьменко.

  • здає всі необхідні зразки для проведення генетичних експертиз.
  • проводимо всі антропометричні експертизи для порівняння особи на відео і Юлі вже живої і в наявності.
  • проходимо поліграф. Це для початку, і як можна швидше.

Раніше "Апостроф" писав: що відомо про підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.