RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Воював за кожного українця: опубліковано фото 21-річного бійця ЗСУ, який загинув на Донбасі

В інтернеті оприлюднили фотографію 21-річного бійця Збройних сил України (ЗСУ) Сергія Михальчука, який загинув під час ворожого обстрілу в зоні Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Відповідний знімок на своїй сторінці в Facebook розмістив офіцер Нацгвардії, учасник ООС Харитон Старський.

"Нашому братику був всього 21 рік, але він загинув у бою, в суботу, 14 грудня 2019 року, від вогню російської артилерії. Яку наводили в сторону українських позицій не олігархи і не політики, а звичайні жителі сусідньої країни. Душевні такі люди, з широкою душею і звірячою ненавистю до всього українського", - зазначив він.

За словами Старського, загиблий мав більше мужності, ніж сотні тисяч фізично розвинених чоловіків, які роблять селфі в спортзалах і засинають у своїх теплих ліжечках на "гражданці".

"Наш брат воював за кожного окремого українця - тих, хто щоранку з тремтінням читає зведення з фронту, а також тих, хто "втомився в офісі". Тих, хто чекає вдома, і тих, хто "нас туди не відправляв". Він воював за свою скривджену рідну землю, як і всі його предки до того, і робив це не заради медалей або слави, а просто тому, що так роблять воїни... Сьогодні я прошу вас згадати нашого лева і назавжди запам'ятати його обличчя. Він був в сто раз краще кожного з нас. Сергій Михальчук, національний гвардієць, бригада швидкого реагування НГУ. 21 рік", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", 3 грудня в Києві попрощалися з 37-річним Денисом Волочаєвим, підполковником, бійцем спецпідрозділу "Альфа" СБУ, загиблим 1 грудня на Донбасі.