RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Відомий журналіст з Росії отримав українське громадянство: з'явилися подробиці

Журналіст, телеведучий каналу "Україна" Олексій Суханов отримав українське громадянство.

Відповідний указ було підписано президентом Володимиром Зеленським.

"Не приховую, я давно чекав цієї новини і сподівався, що це станеться ще в нинішньому році - в рік мого 45-річчя. Для мене честь стати офіційно частиною країни, яку я люблю, і яка стала для мене моїм домом", - сказав журналіст.

Тепер Суханову залишається оформити документи для отримання українського паспорта та відмовитися від громадянства Росії.

Суханов народився і працював в Росії, проте після початку збройного конфлікту на сході України переїхав до Києва, забравши з собою лише колекцію живопису. На той час він уже був відомий як ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна". За кілька років Суханов вивчив українську мову.

"Я не сумую за Росією. І навіть якби мені випала нагода поїхати на Батьківщину, не став би цього робити. З часом все виразніше усвідомлюю, що у мене абсолютно інший світогляд, чимось, яке панує в цій країні", - говорить ведучий.

За словами Суханова, там (в Росії, - прим. Ред.) набагато приємніше залазити в чужий будинок, ніж приводити в порядок свій.

"Я цієї філософії не поділяю, мене зараз вже ніщо не пов'язує з Росією. Та й не хочу служити цій державі. Я щасливий, що зараз тут, в Україні і з Україною", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський дав українське громадянство спортсмену - російському хокеїстові Олександру Костикову.