RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні повернуть техогляд машин: до чого готуватися їх власникам

Технічний огляд автомобілів можуть повернути у 2020 році.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє "Апостроф" із посиланням на телеканал "Україна 24".

"У директиві і в угоді про асоціацію з ЄС є це положення – серед обов'язкових. Сподіваюся, що наступного року законопроєкт буде ухвалений. Можливо, там буде поступове введення – починаючи з переобладнаних машин, тих, які вперше ввозять, що були у вжитку, ввезених з-за кордону автомобілі, перевірка раз на два роки ... Треба це поступово впроваджувати, щоб підготувати середовище", – сказав міністр.

Додав, що техогляд автомобілів не тільки гарантує безпечне пересування дорогами країни для водіїв, пасажирів та пішоходів, але і значно покращить екологічну ситуацію. До того ж, міністр сподівається, що зараз можна буде уникнути хабарництва, яке процвітало, коли техогляд в Україні здійснювали працівники ДАІ.

Нагадаємо, регулярні техогляди особистих транспортних засобів скасували ще в серпні 2011 року, проте тепер збираються повернути. Зараз ТО зобов'язані проходити вантажівки, таксі, автобуси і транспортні засоби, які перевозять небезпечні вантажі.

Тим часом експерти вказують на те, що в тексті Угоди про асоціацію з ЄС техогляд не згадується взагалі. Він регламентується Директивою 2014/45/ЄС яка є обов’язковою для виконання лише державами-членами ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", міністр інфраструктури України Владислав Криклій виступає за спрощення процедури розмитнення старих авто з іноземною реєстрацією.