RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Головний підозрюваний у вбивстві Шеремета подав до суду проти Зеленського і Авакова

Андрій Антоненко - ветеран АТО й головний підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - подав позов проти президента України Володимира Зеленського за образу честі та гідності.

Про це повідомив його адвокат Святослав Жерновніков на сторінці у Facebook.

Позов Антоненко подав до Печерського районного суду міста Києва. Вимагає притягнути до відповідальності, окрім українського президента, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції, начальника кримінальної поліції Євгена Коваля та генерального прокурора України Руслана Рябошапку.

Фігурант резонансної справи скаржиться про те, що 12 грудня, під час спільного брифінгу МВС, Головного управління Нацполіції та Генпрокуратури високопосадовці фактично звинуватили його у вбивстві журналіста Павла Шеремета й фактично знехтували положенням про презумпцію невинуватості. Нагадаємо, що, згідно нього, особу не можуть називати винною у вчиненні злочину, поки її провину не доведуть та не встановлять вироком суду, який має набрати законну силу.

20 грудня мало відбутися засідання Апеляційного суду міста Києва у справі Андрія Антоненка. Але туди не з'явилися прокурори й розгляд справи перенесли на 23 грудня.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, прокурори не з'явилися на судове засідання до ще однієї учасниці резонансної справи - Юлії Кузьменко.