RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Старі часи повертаються: НАБУ нагрянули з обшуками на відомий телеканал, фото і відео

Співробітники НАБУ проводять обшук в приміщенні телеканалу "Думська TV" в Одесі на вулиці Канатній.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Думська".

Співробітники телеканалу відзначили, що обшук почався приблизно о 9:30. Працівників телеканалу не пускали на робочі місця, штовхали, хапали за руки і не давали знімати те, що відбувається. Правоохоронці вилучили комп'ютери та сервери каналу.

За попередньою інформацією, обшук пов'язаний з тим, що у правоохоронців є питання до одного з власників будівлі.

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова в ЗМІ.

Пізніше те, що відбувається прокоментував народний депутат Олексій Гончаренко: "Кілька днів назад Ситника визнали корупціонером. Я підняв це питання в Раді і вимагав його звільнення. У відповідь НАБУ прийшло з обшуком на телеканал, яким володіє мій друг і заступник в обласному осередку Європейської Солідарності Михайло Шмушкович. Збіг? Не думаю. Ситник, вислужитися перед Зеленським не вдасться! Ми зробимо все, щоб тебе звільнили. Корупціонер не може очолювати антикорупційні органи".

Головний редактор телеканалу Кароліна Тимків, яка, як й інші співробітники, не могла потрапити на робоче місце, заявила про те, що на обличчя тиск на ЗМІ.

Нардеп Олексій Гончаренко показав лист на ім'я президента Зеленського, в якому він вимагає звільнити директора НАБУ Артема Ситника, оскільки той виявився в реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. Через чотири дні на канал прийшли з обшуком.

Тимків розповів, що співробітник НАБУ не показав їй ні документи, не сказав, в рамках якого виробництва проходять обшуки, а просто не пустив на робоче місце.

Як повідомляв "Апостроф", 20 грудня люди в масках увірвалися в будівлю спортклубу "5 елемент", до якого має відношення колишній президент України Петро Порошенко і його близький соратник Ігор Кононенко.