RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Справа про вбивство Шеремета: з'явилася важлива заява про докази провини Антоненка

У корпусі міни, вилученої у музиканта і бійця спецназу Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві Павла Шеремета, знайшли залишки тієї ж речовини, яка використовувалася для підриву автомобіля білоруського журналіста.

Про це повідомили в управлінні комунікації Національної поліції України, посилаючись на результати вибухотехнічної експертизи.

Згідно з висновком експертів, вилучене під час обшуку у підозрюваного речовий доказ є вихолощеної промислово виготовленої бойової протипіхотних осколкової міною спрямованої дії МОН-50. Її корпус був виготовлений в 1987 році на заводі "Дунаріт" (партія 36) в місті Русе (Болгарія). Даний корпус МОН-50 був споряджений вибуховою речовиною ПВВ 5-А на "Самарському заводі вибухових речовин" в 1987 році (партія виготовлення корпусу 40).

"У корпусі міни фахівці знайшли залишки вибухової речовини на основі гексогену. Саме цей матеріал і був в основі саморобних вибухових пристроїв, за допомогою яких скоїли замах на вбивство косовського підприємця і підірвали авто журналіста Павла Шеремета", - сказано в повідомленні.

Крім того, на корпусі і всередині досліджуваного предмета експерти виявили змішані біологічні сліди. Їх приналежність встановлюватимуть додатковими дослідженнями.

Експертизу вилученої у Антоненка міни проводили фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

У поліції також повідомили, що підозрюваний Андрій Антоненко відмовився пояснювати походження і мета зберігання вилученої у нього міни, посилаючись на норми ст. 63 Конституції України. Крім того, затриманий відмовляється від проведення слідчих експериментів і дачі показань.

Як повідомляв "Апостроф", Андрій Антоненко передав лист із СІЗО, в якому стверджує, що не має відношення до вбивства Шеремета.